Vraag hier nu een gratis consult aan voor onze lokatie in Haarlem of via WhatsApp 06 81610880

Laser ontharen

Laser ontharen

Laserontharing is een zeer doeltreffende methode om definitief afscheid te nemen van roodheid, bultjes ingegroeide haartjes en vervelende ontstekingen door harsen en scheren. 

Laser vs IPL

IPL en Laser ontharen worden onterecht vaak onder dezelfde noemer geplaatst, terwijl er een groot verschil zit tussen beide methoden. Met een IPL behandeling wordt flitslicht gebruikt en met een Laser laserlicht. Met IPL schijnt breedspectrum licht op de huid. Dit licht is diffuus en bereikt een groter huidoppervlak, maar door de verdeling van het licht over het huidoppervlak krijgt elk haarzakje maar een beperkte hoeveelheid energie. Hierdoor worden haarzakjes verzwakt, maar worden ze niet in het geheel vernietigd en het risico is groot dat haren weer terug groeien. Bij een laserapparaat, wordt al de energie gebundeld en gaat alle energie alleen naar de haarzakjes en niet naar de rest van het huidoppervlak. Hierdoor worden haarzakjes in het geheel vernietigd en groeien haren niet meer terug. Doorgaans lijkt een IPL behandeling voordeliger dan een Laser behandeling, maar een laser behandeling is veel effectiever, je hebt veel minder behandelingen nodig en haartjes worden definitief verwijderd. 

Definitief ontharen

Bij Inskin Institute werken we met Diolaze van Inmode. Dit is een van de meest geavanceerde lasers op het gebied van ontharing en geschikt voor elk huidtype. De diodelaser zorgt ervoor dat de haarzakjes diep in de huid bereikt worden. De haarwortel wordt door de energie opgewarmd en aangepakt, waardoor er geen haren meer terug groeien. De huid zal zacht en glad aanvoelen. Een behandeling met de Diolaze is een laserbehandeling die op een veilige en zachte manier haarzakjes vernietigd en de haartjes op deze plekken zullen niet meer terugkeren.

De Diolaze bevat het strenge FDA-keurmerk, dat de veiligheid van behandeling en apparatuur bewaakt.

Behandeling

De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de instellingen op maat worden afgestemd. We starten met een proef ‘puls’. Door de laser voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling kan de huid wat rood en bobbelig zijn en warm aanvoelen. Dit is altijd slechts tijdelijk van aard. Binnen ongeveer 2 weken zullen de haartjes dunner worden of definitief wegblijven.

Belangrijk om te weten

Tijdens het behandeltraject is het belangrijk dat je je niet epileert, harst of waxt, omdat dit ervoor zorgt dat er geen haren in de haarzakjes aanwezig zijn die voor het laseren juist nodig zijn om de voedingsbodem te kunnen vernietigen. Scheren mag wel. Het is zelfs belangrijk om de haren te scheren 1-2 dagen voor de behandeling. Over het algemeen kan er in de zomer doorbehandeld worden. Het is wel belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon middels een crème met een hoge zonnefactor. Ik zal hierover advies geven.

Welk effect kan je verwachten?

Het is belangrijk om te weten dat haren aan aantal verschillende groeifases kent. Aangezien haren alleen in een specifieke groeifase vernietigd kunnen worden, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen, met tussenpozen van 6 weken. Afhankelijk van het gewenste resultaat adviseren wij gemiddeld 6-10 behandelingen voor 85% reductie van de donkere haren.

  

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je definitief af van ongewenste haargroei? Of heb je vaak last van ingegroeide haartjes of ontstekingen? Tijdens een gratis consult vertellen we je graag alles over de mogelijkheden en de behandeling. Onze laser is geschikt voor alle lichaamsdelen, zoals bijvoorbeeld het ontharen van uw oksels, het ontharen van uw schaamstreek en het ontharen van uw gezicht. De laser is geschikt voor elk huidtype, en kan zowel de donkere huid als lichte huid behandelen. 

Voor meer informatie of voor het boeken van een gratis vrijblijvend consult mail ons via het onderstaand contactformulier of gebruik whatsapp. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!