Vraag hier nu een gratis consult aan voor onze lokatie in Haarlem of via WhatsApp 06 81610880

Couperose behandeling, vaatjes & roodheid

Couperose behandeling, vaatjes en roodheid 

Couperose wordt veroorzaakt door een toename van kleine bloedvaatjes. Het geeft een rode verkleuring in het gezicht waaronder de wangen en de neus, hals of decolleté, waarbinnen gesprongen adertjes zichtbaar zijn. Couperose komt zowel bij mannen als vrouwen vaak voor. Het is niet schadelijk, maar wel ontsierend. Het is goed te behandelen met Intens Pulsed Light (IPL). Het is onze ervaring dat vaak een paar behandelingen al resultaat bieden. 

Couperose Behandeling

Bij Inskin Institute werken we voor deze behandeling met de Lumecca van Inmode; de beste en meest veilige manier om couperose te verwijderen. Door de ingebouwde koeling en juiste lichtverspreiding is de Lumecca geschikt voor alle huidtypen. De behandeling is dus ook geschikt voor de meest gevoelige huidtypes en de gepigmenteerde huid. Met de Lumecca kunnen we hele specifieke gebieden of plekken behandelen. 

De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de instellingen op maat worden afgestemd. We starten altijd met een proef ‘puls’. Door de laser voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Een bijkomend voordeel is dat door de verwarming de huid verstrakt, wat de aanmaak van collageen stimuleert. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling wordt de huid verzorgt met een post treatment crème. Ook kan indien gewenst de roodheid direct gecamoufleerd met de foundation van Oxygenetic. Deze is speciaal ontwikkeld voor de toepassing na cosmetische behandelingen en bevordert het herstel van de beschadigde huid. Vaak zijn wel meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. 

Belangrijk om te weten

Bij IPL-behandeling is het belangrijk dat de huid een natuurlijke kleur heeft op het moment van de behandeling. Je mag daarom vooraf niet in de zon liggen, onder de zonnebank gaan of zelfbruinende crème gebruiken. De huid kan na de behandeling licht zwellen en rood worden, maar is altijd van tijdelijke aard. Ook kunnen er na de behandeling kleine korstjes ontstaan. Dit is een normaal proces. Het is belangrijk om niet te gaan krabben, het korstje valt vanzelf van het gezicht. Uiteraard worden uitgebreide instructies gegeven wat je beter wel en niet kunt doen na de behandeling. Indien gewenst kunnen we je ook adviseren over de juiste post treatment crèmes en make-up, die kunnen zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor je je aan couperose, vaatjes of roodheid in het gezicht, hals of decolleté en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van couperose behandeling door middel van IPL? Tijdens een gratis consult vertellen we je graag alles over de mogelijkheden en de behandeling. Wij zijn gevestigd in Haarlem op de Kleine Houtstraat 94, op 2 minuten lopen van parkeergarage De Kamp. 

Voor meer informatie of voor het boeken van een gratis vrijblijvend consult mail ons via het onderstaand contactformulier of neem contact op middels whatsapp/telefoon. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!