Vraag hier nu een gratis consult aan in Overveen, Hillegom of Aalsmeer of via WhatsApp 06 81610880

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid die op elke plek van het lichaam kunnen voorkomen. Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van pigmentvlekken. Ze ontstaan doordat cellen in de huid extra melanine aanmaken. Pigmentverstoringen kunnen ontstaan wanneer de huid onvoldoende wordt beschermd tegen zonlicht. Of door medicatie, ontstekingen of hormoonschommelingen. Pigmentvlekken zorgen vaak voor een oudere uitstraling en veel mensen weten niet dat pigmentvlekken veilig en makkelijk behandeld kunnen worden. Behandeling zorgt ervoor dat de ontsierende bruine plekken minder zichtbaar zijn en nieuwe pigmentvlekken minder snel worden aangemaakt.

Welk effect kan je verwachten?

Door laserbehandelingen zullen pigmentvlekken vervagen of zelfs helemaal verdwijnen en zal je hierdoor een egale en frisse uitstraling krijgen. Daarnaast zal het collageen in de huid worden gestimuleerd en zal dit leiden tot huidverstrakking. Bij een peeling zal de huidstructuur verfijnen, waarbij poriën zullen verkleinen, rimpeltjes en verkleuringen zullen verminderen. Hierdoor ontstaat er een frissere huidskleur en een gladde en egale huid.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij pigmentvlekken. Welke behandeling het beste werkt, hangt af van je huid en soort pigment. Behandeling kan middels laserbehandelingen of medische peelings. Tijdens een vrijblijvend consult stellen we een persoonlijk behandelplan op. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. 

Laserbehandeling

De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de instellingen op maat worden afgestemd. We starten altijd met een proef ‘puls’. Door de laser voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Een bijkomend voordeel is dat door de verwarming de huid verstrakt, want de aanmaak van collageen wordt ook gestimuleerd. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling zal ik de huid verzorgen met een post treatment crème. Indien gewenst kunnen we de roodheid direct camoufleren met de foundation van Oxygenetic. Deze is speciaal ontwikkeld voor de toepassing na cosmetische behandelingen en bevordert het herstel van de beschadigde huid.

Cosmelan 

Een zwangerschapsmasker ook wel melasma genoemd, komt niet in aanmerking voor een laserbehandeling. Dit pigment kan getriggert worden door warmte en heeft een chronisch karakter. Met een traject van Cosmelan kunnen we deze hardnekkige overpigmentatie zichtbaar onder controle krijgen. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor de donkere huid. Tijdens een vrijblijvend consult informeren we u hier graag verder over.

Belangrijk om te weten

Om de behandeling zo effectief mogelijk in te zetten kan het nodig zijn om de huid thuis voor te bereiden met thuisproducten. Bij laserbehandeling is het belangrijk dat de huid een natuurlijke kleur heeft op het moment van de behandeling. Je mag daarom vooraf niet in de zon liggen, onder de zonnebank gaan of zelfbruinende crème gebruiken. Na de behandeling is het belangrijk om de huid wat rust te gunnen. Vermijd daarom de eerste periode de felle zon, exfoliërende producten en andere schoonheidsbehandelingen. Uiteraard geven we uitgebreide instructies wat je beter wel en niet kunt doen na de behandeling. We zullen je ook informeren over de juiste post treatment crèmes en make-up, die kunnen zorgen voor extra comfort en een sneller herstel van de huid.

Laserbehandeling Voor & Na

Cosmelan traject Voor & Na

Laserbehandeling animation

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je graag af van je pigmentvlekken in je gezicht? Tijdens een gratis consult vertellen we je graag alles over de mogelijkheden en de behandeling. Deze  behandeling wordt vaak vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. 

Voor meer informatie of voor het boeken van een gratis vrijblijvend consult mail ons via het onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!